نبود متخصص قلب در تنها بیمارستان جنوب لرستان مشکلاتی را برای مردم این مناطق ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از پلدختر، وجود مراکز درمانی در هر منطقهای با سلامت و جان مردم در ارتباط است، بنابراین این مراکز باید از لحاظ زیرساخت و امکانات پاسخگوی مراجعات مردم باشد.
شهرستان 80 هزار نفری پلدختر تنها یک بیمارستان دارد که شهروندان پلدختری و برخی اهالی شهرستانهای همجوار از خدمات درمانی و تخصصی این بیمارستان استفاده میکنند.
تنها مرکز درمانی جنوب لرستان امکانات و تخصصهای مورد نیاز مردم را ندارد، بهطوریکه بیمارستان پلدخت از فروردین ماه 1402 تاکنون فاقد متخصص قلب است و طبق گفته رئیس شبکه بهداشت و درمان این شهرستان متخصصین قلب بومی هم حاضر به آمدن به پلدختر نیستند.
نبود متخصص قلب در بیمارستان پلدختر مشکلات و نگرانیهایی برای شهروندان و مراجعهکنندگان به بیمارستان این شهرستان ایجاد کرده است و با توجه به ارتباطی که این موضوع با سلامت مردم دارد، ضروری است مسئولان استانی و شهرستانی این مهم را در دستور کار قرار دهند.
اکبر جوادی رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر با بیان اینکه 50خانه بهداشت، 11مرکز و سه پایگاه بهداشتی در این شهرستان وجود دارد، اظهار داشت: سه پروژه بهداشتی ازجمله مراکز جامع سلامت چمشک، پاعلم و آزمایشگاه بهمتراژ سه هزار متر مربع طی دو سال گذشته بهسبب مشکلات مالی متوقف شده بود که 30میلیارد تومان برای این پروژهها در نظر گرفته شده و تحویل پیمانکار شده است.
وی افزود: 600 میلیون تومان طی یکسال گذشته برای خرید تجهیزات مراکز بهداشتی و درمانی تخصیص پیدا کرده است و تجهیزات مورد نیاز خریداری و در اختیار مراکز قرار گرفته است.
بیمارستان جنوب لرستان متخصص قلب ندارد
رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر عنوان کرد: یک میلیارد و 250میلیون تومان طی یکسال گذشته صرف خرید کیتهای آزمایشگاهی در این شهرستان شده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 10سال است که مرگومیر مادران باردار را پلدختر نداشتیم، بیان کرد: بیش از 136هزار واکسن سال گذشته برای واکسیناسیون مردم علیه بیماری کرونا انجامشده و بیشترین استفاده مربوط به واکسن سینوفارم و کمترین استفاده از واکسن نورا بوده است.
جوادی با بیان اینکه بیمارستان پلدختر در حال حاضر دارای 17متخصص در رشتههای مختلف است، گفت: این شهرستان طی سالهای گذشته با نبود متخصص قلب مواجه بوده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر تصریح کرد: یک پزشک که بومی این شهرستان و در خدمت سربازی است بهخواست خودش چند روزی در بیمارستان پلدختر حضور داشت.
احمدی اظهار داشت: کمبود فارغالتحصیلان رشته قلب، نبود افراد بومی و عدم تمایل فارغالتحصیلان برای حضور در پلدختر سبب شده است که ما با مشکلاتی مواجه شویم.
وی افزود: متخصصان قلب، مغز و اعصاب در درهشهر که شهرستان همجوار ماست بومیهای خود این شهرستان هستند و در الیگودرز هم دو متخصص قلب بومی این شهرستان هستند و حاضر نیستند از شهرشان خارج شوند.
کمبود سرم و دارو در پلدختر
رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر با بیان اینکه تعدادی پزشک متخصص قلب که بومی این شهرستان هستند حاضر به طبابت یکروزه در پلدختر نیستند، عنوان کرد: رؤسای شبکه بهداشت و رئیس بیمارستان از طرق مختلف از آنها خواهش کرده است که حتی یک روز به رفع مشکل مردم پلدختر کمک کنند، اما قبول نمیکنند.
وی با تأکید به اینکه پیگیریهایی برای برطرفشدن نبود متخصص قلب در تنها بیمارستان پلدختر انجامشده، اما تاکنون به نتیجه نرسیده است، بیان کرد: همچنین معاون وزیر بهداشت وعده داده است که در اسرع وقت مطالبه بهحق مردم پلدختر را محقق کند.
احمدی گفت: پیگیری لازم برای حضور یک متخصص بیهوشی دیگر در پلدختر انجام شده است که تا زمانی که متخصص بیهوشی در مرخصی حضور دارد ما مشکلی در این شهرستان نداشته باشیم.
رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر با اشاره به کمبود دارو و سرم در این شهرستان ابراز کرد: دارو و سرم حالت سهمیهای پیدا کرده است و با توجه به تولید کارخانهها به نسبت جمعیت توزیع میشود.
احمدی اظهار داشت: برخی مواقع سهمیه دارو و سرم پلدختر بسیار پایین است که بارها این مشکل را به دانشگاه علوم پزشکی انتقال دادیم و مسئولان این شهرستان هم از رئیس دانشگاه مطالبه کردند که این مشکل برطرف شود.
وی افزود: بیمارستان پلدختر تنها بیمارستان جنوب لرستان است و عشایر زیادی هم در این منطقه حضور پیدا میکنند، باید پزشکان عمومی در این بیمارستان بیشتر شود و سهمیه دارو افزایش پیدا کند.
جدایی 4 پزشک متخصص از پلدختر
رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر عنوان کرد: کمبود پزشک یک مشکل کشوری بوده و شورای انقلاب فرهنگی به این موضوع ورود پیدا کرده است تا ظرفیت و سهمیه پزشکان و دندانپزشکان دانشگاهها افزایش پیدا کند.
وی بیان کرد: تجهیزات مورد نیاز برای اتاق عمل بیمارستان پلدختر به ارزش دو میلیارد تومان خریداری و نصب شده است و برای بخش زایشگاه این بیمارستان نیز تجهیرات لازم به ارزش پنج میلیارد تومان خریداری شده است که بهمحض اتمام کار احداث زایشگاه جدید در این مرکز نصب میشود.
احمدی گفت: 700میلیون تومان برای ریکاوری سیستم سرمایشی بیمارستان پلدختر هزینه شده است که امیدواریم در فصل گرما مشکلی در این حوزه نداشته باشیم.
رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر ابراز کرد: تجهیزات پزشکی مثل دستگاه تمام دیجیتال رادیولوژی، دستگاه اکسیژنساز و دستگاه قلبی-تنفسی در اختیار درمانگاه معمولان قرار داده شده است.
جوادی با اشاره به جدایی تعدادی پزشک از بیمارستان پلدختر اظهار داشت: چهار پزشک متخصص طی چهار ماه گذشته به دلایل مختلف از بیمارستان این شهرستان جدا شدهاند.
وی در پاسخ به سؤالی در مورد تخلفات مالی در بیمارستان پلدختر افزود: تمام مناسبات مالی در این بیمارستان آنلاین است و بازرس این موارد را نظارت میکند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر با اشاره به سوءظن به برخی افراد در بیمارستان این شهرستان ادامه داد: پرونده تخلفات اداری برای سه نفر از کارکنان بیمارستان تشکیل شد و توسط هیئت تخلفات اداری اخراج شدند، اما با دفاعیات خود در این هیئت دوباره به کار خود برگشتند.
انتهای پیام/ 646/.